Premiere på 'Searching for Bill'

I dag er der premiere på hybrid-dokumentaren 'Searching for Bill'. Filmen leger med fiktions- og dokumentargrænserne - men ikke så meget som man måske tror, når man har set filmen. Virkeligheden overgår som bekendt fiktionen, og også i 'Searching for Bill'.

Bob Maser bor i en trailerpark udenfor New Orleans. Hans bil er blevet stjålet af en svindler ved navn Bill, men den bliver hurtigt fundet igen helt oppe i Detroit. Bob beslutter sig for at efterlade sin familie derhjemme og tage op og hente bilen.
I bilen finder han Bills gamle notesbog der er fyldt med mærkelig tekster, tegninger og navne, adresser og telefonnumre på folk han har narret på sin vej. Bob beslutter sig for at søge retfærdigheden og tager ud for at finde Bill i stedet for at tage hjem.
Denne rejse tager ham igennem landet, ørkenen og hele vejen ud til kysten på den anden side. På vejen møder han andre rejsende med lignende skæbner. Alle har de mistet og er ude og lede efter en ny vej – i et land under pres.

'Searching for Bill' giver et ret unikt indblik i udvalgte ægte amerikanske skæbner. Det gør den med stor karisma og smuk støvet stemning fra kuldslagne amerikanske drømme. Man behøver blot at læne sig tilbage og nyde rejsen.

* * * * "Tag med Bob på en rejse efter den mystiske Bill, der har stjålet Bobs bil i glimrende dansk dokumentar fra USA’s billedskønne udkant - På rejsen gennem det billedskønne landskab, tilsat Jonas Munks dragende musik, overgiver man sig nemt til Bobs søgen efter mening i en verden uden svar." Denniz Göl Bertelsen, Filmmagasinet EKKO

Læs mere om filmen Searching for Bill