Se den fremragende ‘Lykkelænder’ på mandag

”Lykkelænder” handler om danskernes billede af Grønland, men skildrer også grønlændernes blik på Danmark og sig selv. I et postkolonialt perspektiv undersøger Lasse Lau de gensidige forestillinger, som stadig præger forholdet mellem de to lande og befolkninger. ”Lykkelænder” har en dokumentarisk form, og der anvendes både interviews, voice over og arkivisk materiale. Men samtidig er der også elementer af fiktion, der både giver filmen en vis narrativ forløsning og samtidig tilfører et element af humor. Det handler om forestillinger og fordomme, men også om frihed og hvordan man som folk skaber sin egen historie.

”Lykkelænder” vises i forlængelse af Fotografisk Centers udstilling ”Subjektiviteter – institutioner i krise”. Filmen er ikke direkte forbundet med filmtrilogien, ”Lyde fra…”som vises på udstillingen, men behandler ligesom de tre film postkoloniale problemstillinger – om end fra et andet perspektiv.

”Lykkelænder” vandt NORDIC:DOX prisen til CPH:DOX filmfestival i 2018. Se mere: https://www.ekkofilm.dk/anmeldelser/lykkelaender/

”Lykkelænder” vises i Gloria Biograf på mandag den 11. marts kl. 21.15, hvor den introduceres af producer Rie Hougaard Landgreen.

Pris 90,- kr. og 70,- kr. for medlemmer af Fotografisk Center.