DOX AWARD-vinderen ‘The Raft’ flot modtaget

I 1973 eksperimenterede en videnskabsmand med at sende fem mænd og seks kvinder tværs over Atlanterhavet på en lille flåde uden motor. Eksperimentet var en del af et studie i seksualitet, aggression og gruppeadfærd. Manden bag var den mexicanske antropolog Santiago Genovés, som ville undersøge, hvordan vi mennesker opfører os overfor hinanden, når vi er under pres.

Santiago Genovés havde håndplukket de elleve forsøgspersoner fra rundt omkring i verden med det formål at mikse religion, køn og nationalitet for at maksimere spændingerne ombord. Hans ultimative mål med studiet var at nå frem til en indsigt, der kunne hjælpe til fred i verden. Han kaldte selv ekspeditionen for et “fredsprojekt”, men det varede ikke længe, før pressen gav den kælenavnet “The Sex Raft”.

Tre måneder tilbragte de sammen, mens Santiago udsatte dem for alverdens udfordringer. Uden at afsløre for meget gik eksperimentet mildest talt ikke helt efter planen…

I dag, 43, år senere, genforenes medlemmerne fra eksperimentet i et filmstudie hvor flåden er blevet genskabt som en spektakulær scenografi. Ombord på den nye flåde fortæller de den sande historie bag det, som er blevet kaldt ”det vildeste sociale eksperiment nogensinde”.

‘The Raft’ vandt CPH:DOX festivalens hovedpris DOX AWARD.

* * * * * "ET SMUKT MISLYKKET EKSPERIMENT" Politiken

* * * * * "BÅDE RØRENDE, ALVORSFULD OG HUMORISTISK" Ordet

* * * * "EN FUNDAMENTALT SPÆNDENDE HISTORIE" Filmmagasinet EKKO

* * * * "FLOT FORTALT DOKUMENTAR... OPLØFTENDE FOR MENNESKEHEDEN" Soundvenue

* * * * "ET BEGAVET INDLÆG I DEBATTEN OMKRING MENNESKELIG ADFÆRD" Filmselskabet

* * * * "ER VOLD INDBYGGET I VORES GENER? ELLER ER DET NOGET VI LÆRER? SPØRGSMÅLET ER DRØNINTERESSANT" CinemaOnline

* * * * "EN MEDRIVENDE BESKRIVELSE AF EN EVENTYRLIG REJSE" CphCulture

* * * * "INTERESSANT OG ØJENÅBNENDE" CinemaZone