Den varme og dybt rørende spanske perle ‘Sommeren 1993’ bliver fantastisk modtaget

Dramaet 'Sommeren 1993' handler om den 6-årige Frida, der mister begge sine forældre og derfor flyttes fra Barcelona hjem til sin onkel og tante ude på landet. Deres empati er næsten grænseløs, men Frida har svært ved at tilpasse sig sit nye liv, mens hun bærer på den smertelige sorg over sine forældres død.

’Sommeren 1993’ er instruktør og manuskriptforfatter Carla Simóns prisvindende spillefilmsdebut. Bag sig har hun et par kortfilm samt en dokumentar. Carla Simón instruerer med ømhedens skalpel og skildrer gribende usentimentalt en sammenbragt familie, der forsøger at nå ind til kernen. Resultatet er en intim, eftertænksom og ultimativt varm film, der ikke vil efterlade en eneste forælder uberørt.

Filmen vandt debutprisen på Berlinalen i 2017 og har siden begejstret på et hav af festivaler med sin afdæmpede og knivskarpe skildring af en 6-årig piges kamp med livet.

* * * * * * "MAN SKAL VÆRE LAVET AF GRANIT, HVIS MAN IKKE FORELSKER SIG I DENNE VIDUNDERLIGE, VELSPILLEDE OG KÆRLIGE FILM" CinemaOnline

* * * * * "FÆNOMENALT... MED BÅDE HUMOR OG SPÆNDING" Jyllands-Posten

* * * * * "SANSELIGT MIRAKEL… SITRENDE INDLEVELSE OG ÆGTHED" Kristeligt Dagblad

* * * * * "PRAGTVÆRK" Aarhus Stiftstidende

* * * * * "Det er svært at holde tårerne tilbage, når spansk drama med blikket i børnehøjde fortæller om livet efter at have mistet mor... Carla Simón fortjener en stor cadeau" Filmmagasinet EKKO

"FULDKOMMEN OVERBEVISENDE" Weekendavisen

"LIVSBEKRÆFTENDE" Information

* * * * * “POETISK OG USENTIMENTAL PERLE” ELLE

* * * * * “RØRENDE OG CHARMERENDE” FILMMAGASINET NOSFERATU

* * * * * “SVÆRT IKKE AT KNIBE EN TÅRE” KULTURKUPEEN

* * * * POLITIKEN

* * * * CPHCULTURE

* * * * ORDET