‘Monsieur Verdoux’ Charles Chaplin som seriemorder!

I "Monsieur Verdoux" ser vi Charles Chaplin i en ganske anden rolle, end vi er vant til... nemlig som seriemorder! Chaplin spiller den ældre gentleman Verdoux, der gifter sig med velhavende enker for siden at tage livet af dem og dermed arve deres penge. Trods den noget makabre ramme, er filmen en finurlig komedie med fine twists og Chaplins sans for raffinerede detaljer fornægter sig aldrig.

Gennem mange år havde Henri Verdoux været bankkasserer før sin utidige afskedigelse. For fortsat at kunne forsørge sin kone og barn tyr han til ret så drastiske metoder: Han opsøger rige enker og kurtiserer dem ind i et giftemål med det ene formål at tage livet af dem og efterfølgende arve deres mange penge. Men en familie bliver mistænksom, da Thelma Couvais hæver alle sine penge og dernæst forsvinder sporløst blot to uger efter, en mand ved navn Varnay har giftet sig med hende. Da en potentiel køber til hendes hus viser sig, ser Verdoux en ny "forretningsmulighed" og forsøger at charmere hende, men den nye enkefrue forholder sig afvisende. Samtidig udvikler Verdoux en ny gift, der udmærker sig ved ikke at efterlade sig spor og succeskriterierne for "gode forretninger" udvides dermed betragteligt.

* * * * * “Chaplin leverer med Monsieur Verdoux en mindst lige så ikonisk figur som hans vagabond. Fremstår som en helt unik og imponerende anderledes del af Chaplins samlede værker" Kinosaur

* * * * * "På højde med Chaplins bedste, ualmindeligt velspillet. En virkelig god film" Ordet

* * * * * "Uhyre interessant og blandt hans mest elegante" Cphculture

* * * * * "Chaplin spiller suverænt" Filmz

* * * * * "Elegant udført" Politiken