CPH PIX 2017 I GLORIA - uge 1

Så kan vi ikke trække den længere: CPH PIX 2017, den niende af slagsen, er skudt i gang! De næste 14 dage vil GLORIA vise mindst to PIX-film om dagen. Og vi har rigtig meget godt at byde på!

PIX uge 1 i GLORIA ser således ud. Se meget mere om filmene på linket til PIX’ omtale.

28/9 kl. 17.00 Dog

Jacques begynder at opføre sig som en hund over for sin nye herre. ‘Dog’ ville være tragisk, hvis den ikke var så forrygende gal og selvironisk - for når man ikke har noget tilbage i livet, så kan man lige så godt gå i hundene og blive menneskets bedste ven!

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=219

28/9 kl. 21.15 Ismael's Ghosts

Marion Cotillard spiller en mystisk kone, der efter at være erklæret død i 21 år vender tilbage til sin mand, den koleriske filminstruktør Ismaël. Hans nye kone (Charlotte Gainsbourg) bliver sygeligt jaloux, og snart spinner alt ud af kontrol for Ismaël.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=192

29/9 kl. 17.00 The Wound

Maskulinitet i Sydafrika sættes på prøve i dobbeltforstand i John Trengoves opsigtsvækkende og smukke debut om nye tider i et land fuldt med gamle regler, ritualer og manddomsprøver.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=104

29/9 kl. 21.15 Beach Rats

Flotte Frankies hemmelighed over for sine homofobiske homies er at han selv knalder med ældre mænd på stranden om natten. Da et halvhjertet dækforhold med en pige intet hjælper, kommer Frankie på en selvforræderisk kollisionskurs, der kræver sit offer.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=246

30/9 kl. 17.00 Going West

For Kasper, der lige er blevet fyret, er der ikke andet at gøre end at tage på et livsbekræftende roadtrip til Norgesmesterskabet i quiltning med sin crossdressende far Georg Margrethe, der har lukket sig inde i sin sorg efter at Kaspers mor er død af kræft.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=280

30/9 kl. 21.15 All the Cities of the North

Du har helt sikkert ikke set noget lignende, når der nærmest intet sker i dette sælsomme og civilisationskritiske drømmeværk af en debutfilm. Der er en fascinerende idyl i de høfligt iagttagende billeder af to mænds liv blandt forvitrede, forladte bygninger.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=168

1/10 kl. 17.00 Ava

En doven teenager forvandler sig til en lovløs rebelsk kvinde, da hun opdager, at hun snart mister synet. Lea Mysius har skabt en symbolsk og utraditionel coming of age-fortælling i smægtende 35mm-billeder, der effektivt minder om, hvorfor Ava frygter at blive blind.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=190

1/10 kl. 21. 15 Marlina the Murderer in Four Acts

Her får du intet mindre end en stilsikker og visuelt forrygende western fra Indonesiens vilde vest! Et på én gang moderne og klassisk eventyr, der ryger af retfærdig, feministisk hævnlyst fra vor unge heltinde - i øvrigt med årets måske bedste soundtrack.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=122

2/10 kl. 17.00 Sollers Point

Efter et lille års husarrest er småpusheren Keith stålsat på at rette op på tilværelsen, men intet er foræret i Baltimores trøsteløse forstæder. Slet ikke når den største fare ligger dybt inde i én selv.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=167

2/10 kl. 21.15 Dragonfly Eyes

På baggrund af 10.000 timers overvågningsvideo har den kinesiske installationskunstner Xu Bing skabt en tankevækkende film om kontrol, selviscenesættelse og vores allesammens kollektive, online voyeurisme.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=209

3/10 kl. 17.00 A Man of Integrity

Dette seneste vigtige kapitel i Irans subversive, humanistiske filmkunst vandt i Cannes, og skildrer den lille mands kamp mod korruption og big corporate-systemet. Instruktøren har selv haft sine kampe og været fængslet i hjemlandet for at lave film.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=271

3/10 kl. 21.15 Katie Says Goodbye

Den blåøjede servitrice Katie må gennemleve megen smerte i Wayne Roberts bittersøde skildring af et gudsforladt ørken-USA. Et betagende drama om en evig ulykkesfugl med et hjerte af guld.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=98

4/10 kl. 17.00 Hostages

I den sovjetiske republik Georgien fandt der faktisk en flykapring sted i 1983, begået af unge oprørere. Med tilbageholdt åndedræt og overrumplende action skildres dette fascinerende indblik bag jerntæppet og dets militær versus dets naive idealister.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=30

4/10 kl. 21.15 Nico, 1988

Trine Dyrholm er i sit livs største karakterrolle som sangerinden Nico, kendt fra The Velvet Underground, men lettere afdanket og livstræt 20 år senere. ‘Nico 1988’ skildrer de sidste to år i den karismatiske kunstners liv.

http://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=198