Italiensk drama ’Sweet Dreams’ af Marco Bellocchio

Den italienske mesterinstruktør Marco Bellocchios filmatisering af Massimo Gramellinis selvbiografiske bestseller Fai Bei Sogni, kredser om dybe følelsesmæssige ar efterladt af en dysfunktionel familie og uforløst moderlig kærlighed.

Kun 9 år gammel mister Massimo pludseligt og voldsomt sin mor, og det får afgørende indflydelse på resten af hans liv. Han bliver en dygtig journalist, men er rastløs og skifter fokus fra fodbold til krigen i Bosnien og er ude af stand til at knytte sig til andre. Indtil den dag han møder kvinden, der tvinger ham til at gøre op med fortiden.

Den italienske skuespiller Valerio Mastandrea (Perfect Strangers) har hovedrollen og hans kvindelige modstykke bliver spillet af Bérénice Bejo(The Artist), der senest har været aktuel i det franske skilsmissedrama Efter kærligheden. Filmen blev vist på Directors’ Forthnight i Cannes sidste år.

* * * * * "..stærkt, ambitiøst og rørende drama, der både fungerer som en hyldest til alverdens mødre og som belysning af alvorlige temaer som sorg, opvækst og død." CinemaOnline

* * * * * "et gribende og musikalsk skæbnedrama" Cph Culture