SÆRVISNINGER: I REMEMBER WHEN I DIE – KAN FILM LINDRE DØDSANGST?

Kan en film lindre dødsangst? Reaktionerne på den prisbelønnede I REMEMBER WHEN I DIE kunne tyde på det. Filmen stiller spørgsmålet: Hvis du rent faktisk kunne fastholde et enkelt minde for evigt, hvad skulle det så være? Med humor og et unikt filmsprog undersøger filmen mindet, evigheden og døden. Vi møder de døende og deres pårørende på et dansk hospice – men vi kastes også ud i en drømmeverden af erindringer og fragmenter. Døden er uundgåelig for os alle; alligevel er det stadig en stor udfordring for videnskaben at nå frem til et svar på, hvordan det egentlig føles at dø, og hvad det egentlig er, der sker, med vores bevidsthed i selve dødsøjeblikket.

Kom og oplev en filmisk og kosmisk hyldest til livet og til det og dem, vi elsker! I anledning af Allehelgene har vi to særvisninger af Maria Bäcks prisbelønnede dokumentarfilm I Remember When I Die:

Tirsdag d. 1. november kl. 19.00:
Politiken Plus inviterer til et glas bobler og forpremiere på filmen. Efter filmen taler astrofysiker Uffe Gråe Jørgensen med filmens instruktør Maria Bäck og Politikens Dorte Hygum. Billetter købes her: https://politikenbillet.dk/events/26602-I_Remember_When_I_Die_-_Forpremi...

Lørdag d. 5. november kl. 13.00:
Filmen vises. Billetter købes her: http://var.ebillet.dk/bpw/den/listarr.asp?orgno=167&sysno=3&catno=2&grpn...

I filmen møder vi, gennem optagelser fra Hospice Djursland, mennesker under deres sidste dage i livet. Selve hospicet bliver i filmen portrætteret som en slags mellemstation mellem liv og død, hvor patienterne bruger tiden på alt fra at udvide deres insektsamling til forsigtigt at pleje en blomst og redde den fra en alt for hurtig død.

Udover at vise patienter og deres pårørende i både livsbekræftende og humoristiske scener fra hospicet, møder vi i filmen også en række almindelige og ualmindelige mennesker, som på forskellig vis forholder sig til breve og tekster fra hospicet.

Se mere om filmen her: www.irememberwhenidie.com