PREMIERE: LIFE, ANIMATED – EN HYLDEST TIL LIVET OG FILMKUNSTENS MAGI

Den Oscar-vindende instruktør Roger Ross Williams har lavet årets mest livsbekræftende perle. En film om livet, mennesket og Disneys elskelige figurer.

I LIFE, ANIMATED møder vi Owen Suskind, en umiddelbart helt almindelig ung mand. Men han er autist og som lille dreng talte han slet ikke. Det var et vidunderligt tilfælde, at hans far, den Pulitzer-prisvindende Ron Suskind, opdagede, at hans søn havde nedsunket sig selv i Disneys fantastiske tegnefilmsunivers og at han og familien var i stand til at kommunikere med sønnen ved hjælp af Disneys elskede figurer: Aladdin, Bambi, Snehvide og alle de andre.

LIFE, ANIMATED er en dybt rørende følelsesmæssig dannelseshistorie af de helt usædvanlige om den lille og senere større Owen, der tager sine første skridt i retning af selvstændighed.

Ron Suskinds bestsellerroman om sønnen “Life, Animated: A Story of Sidekicks, Heroes, and Autism” danner baggrund for denne afgrundsdybt fascinerende dokumentarfilm.

I et interview med instruktøren Roger Ross Williams, fortæller han om hvor vigtigt det var for ham, at komme ind i Owens hoved og fortælle historien fra hans synspunkt.

"Mine film har altid handlet om at sætte outsideren i centrum. Det er det, der gør filmskabelsesprocessen så spændende et eventyr. Med LIFE, ANIMATED ønskede jeg at fortælle en utrolig historie, men jeg ønskede også at skabe indsigt i Owen Suskinds liv og andre mennesker, der lever med autisme. Owen er en enestående person af mange forskellige årsager. Blandt dem er hans følelsesmæssige åbenhed og samvittighedsfulde ærlighed. Hans forestilling om, at verden er ekstraordinær, fordi han er uberørt af mange af samfundets sociale indikationer, hvis vigtigste formål er at beherske folk og lægge en dæmper på spontan opførsel. Alt for ofte ser verden skævt til de personer, der træder ved siden af samfundets regelrette vej. Denne film handler om at se på ét af disse mennesker fra hans eget perspektiv.”

De danske anmeldere har taget overstrømmende godt i mod filmen. Weekendavisens Bo Green Jensen skriver blandt andet "En unik beretning... endda med en lykkelig slutning, som Walt Disney selv ikke kunne gøre bedre"

* * * * * "Uimodståelig opløftende... et stærkt vidnesbyrd om filmkunstens transformerede potentiale...ægte opløftende, et hjertevarmt portræt" Soundvenue

* * * * * "Fremragende dokumentarfilm... en uforglemmelig historie" Filmforbindelsen

* * * * * "Vidunderlig, varm og overraskende vittig... en underholdende og hjerteskærende filmoplevelse af de sjældne" Cphculture

* * * * * "En formidabelt rørende hyldest til Owen, hans familie og ikke mindst filmkunstens magi" Cinemazone

* * * * * "Gribende. Man forlader biografen beriget og klogere på livet" Kulturkupeen

* * * * * "En hjertevarm fortælling... meget stærk og rørende" Film & Tro

* * * * * "Rørende, sød og livsbekræftende... en utrolig dejlig film" Kulturbunkeren

* * * * * "En smuk, klog og fascinerende film" Landsforeningen Autisme

* * * * "Man sidder tilbage med en stor ømhed for Owen og hans familie og et gigantisk håb for at den autistiske Peter Pan kan skabe sin helt egen ønskeø i den virkelige verden." Jyllands-Posten

* * * * "Deres entusiasme smitter helt ind i hjertet... svært ikke at blive rørt" Filmmagasinet Ekko

* * * * "Hjerteskærende. En rørende og universel fortælling om at blive voksen" Filmselskabet

* * * * "Utrolig troværdig... tør at gøre mere end bare at fortælle en god historie" Ordet

* * * * "Livsbekræftende hurraråb... Owen er en helt og en superstjerne i sin egen lille Disney-film" Nosferatu

* * * * "En rørende fortælling om at vokse op" Moovy