‘Det spritnye testamente’ - morsom, tankevækkende og meget original

Vi er helt enige med Informations anmelder Christian Monggaard: “et originalt livstykke af en film, og man snyder sig selv for en oplevelse af de helt særlige, hvis ikke man sørger for at se den.”

Gud eksisterer! Han bor i Bruxelles og er en rigtig skiderik; indebrændt og tvær over for sin kone og datter. Gud tilbringer dagen foran computeren og sørger med vilje for folks elendighed. Vi ved en masse om hans søn, men meget lidt om hans datter. Hendes navn er Ea (Pili Groyne) og hun er ti år gammel. Ea vil skabe et nyt testamente og beslutter sig for at samle seks nye apostle. Hun vælger blandt andet Martine (Catherine Deneuve), som er en kærlighedsløs husmor, der har droppet sin mand til fordel for en gorilla i zoologisk have.

En dag gør Ea oprør mod sin far, sniger sig ind på Hans kontor, hacker Hans computer og lækker dødsdatoen til samtlige mennesker i verden – via sms! Verdens befolkning tror først, det er en joke, men finder snart ud af, at dødsdatoerne er korrekte. Nu begynder verdens indbyggere at planlægge, hvordan de skal bruge deres sidste tid på jorden og mange finder ud af, at de slet ikke har brug for Gud længere.

’Det Spritnye Testamente’ er en satirisk komedie af den ikoniske belgiske instruktør Jaco Van Dormael der også er manden bag Mr. Nobody.

* * * * * “Skørt, sjovt og sprudlende” Berlingske

* * * * * “Berigende original” Kulturbunkeren

* * * * * “Vidunderlige poetiske perler” CineMadsen

“Det er høj, humanistisk konceptkunst - i en grådig tid er den fantastiske fuga både god og besnærende praktisk magi.” Weekendavisen

* * * * * Elle

* * * * * Nordjyske

* * * * * CphCulture

* * * * * Filmcitat

* * * * “Amélie-agtigt” Politiken