PREMIERE: PEGGY GUGGENHEIM – ART ADDICT

Filmen om en af verdens største art-ikoner gennem tiderne. Peggy Guggenheim (1898-1979) var datter af Benjamin Guggenheim, som var ombord og omkom på Titanic, da den gik ned i 1912 og niece til Solomon R. Guggenheim, der etablerede the Solomon R. Guggenheim Collection med det kendte museum i New York.

Ikke mange andre indenfor kunstens verden har levet et så spændende, udfordrende, udforskende og helt igennem turbulent liv som Peggy Guggenheim. Filmen er baseret på hendes selvbiografi og viser hendes stærke passion for kunst og hendes lige så stærke higen efter kærlighed og bekræftelse. Peggy var den af Guggenheim-arvingerne, der blev det helt centrale midtpunkt i den moderne kunstbevægelse og filmen dykker langt ned i denne udsædvanlig verden. Et univers af det abstrakte, det farverige, det surrealistiske og det ekstravagante, æret af kunstnerne selv, som hun fik fremhævet til den placering, de alle fortsat indtager den dag i dag. Og hun samlede ikke blot på selve kunsten, men også kunstnere i en videre udstrækning. Hendes to ægteskaber med Dada-skulptøren Laurence Vail og den tyske maler og skulptør Max Ernst samt et flagrende og ombrust kærlighedsliv og nære personlige venskaber med Samuel Beckett, Jackson Pollock og Marcel Duchamp foruden talrige andre.

Peggy Guggenheims samling er i dag fortsat den mest imponerende af det 20. århundredes største kunst og kan beskues i Venedig, hvor hun levede permanent fra 1949 og hvor Peggy Guggenheim Collection årligt tiltrækker tusinder og atter tusinder af besøgende.

* * * * * "Stærkt anbefalelsesværdig... et portræt af et ekstraordinært menneske" Jyllands-Posten

* * * * "Dokumentaren fortæller fascinerende om kvinden... elskede lækre kunstnere og vild kunst" Politiken

* * * * "Medrivende... et uimodståeligt potpourri af moderne kunst. Filmen om hendes lykkes flot" Kristeligt Dagblad

* * * * "Et absolut must, hvis man har den mindste interesse i det 20. århundredes kunst" Ekstra Bladet

* * * * "Farverig hyldest til kunsten" Filmmagasinet Ekko

* * * * "Artig film om en meget uartig pige... for kække kunstelskere og nysgerrige novicer" Cinemazone

* * * * "En fascinerende rejse gennem forrige århundredes kunsthistorie" DR Film

* * * * "Udsøgt æstetisk sans" Cphculture

Læs mere om Peggy Guggenheim