PREMIERE: MEDITERRANEA – Flygtningekrisen indefra

Højaktuel, usentimental og stærk film om bådflygtninges farefulde rejse og kamp for at skabe sig et nyt liv i Italien.

I deres søgen efter et bedre liv rejser Ayiva og hans bedste ven, Abas, gennem ørkenen i Burkina Faso og krydser havet for at nå til Syditalien. Men da de ankommer til byen Rosarno bliver de mødt af barske udfordringer, som slet ikke stemmer overens med de forventninger, som romantiserende Facebook-billeder havde givet dem. Ayiva tilpasser sig langsomt sit nye liv gennem sit arbejde på en appelsinplantage, da hans arbejdsgiver åbner sit hjem for ham. Men hans ven bliver stadig mere desillusioneret af sin formålsløse virkelighed. Et angreb på byens afrikanske indvandrere udvikler sig til et alvorligt oprør, som skaber vidt forskellige fremtidsudsigter for de to venner.

’Mediterranea’ er første spillefilm af den italiensk-amerikanske instruktør Jonas Carpignano, som var udtaget til Cannes Film Festival 2015 i konkurrencen Semaine de la Critique (Critic’s Week), hvor den tog kritikerne med storm.

Ved køb af billet til filmen støtter man automatisk Dansk Flygtningehjælp, da filmens distributør Øst for Paradis har valgt at donere hele overskuddet til syriske flygtninge.

* * * * * ”RAMMER DÉR, HVOR DET GØR MEST ONDT - BEVÆGENDE OG BEFRIENDE USENTIMENTAL” FILMMAGASINET EKKO

* * * * * ”Højaktuel film om immigranter fra Burkino Faso til Europa giver bådflygtninge et menneskeligt ansigt." Jyllands-Posten


* * * * * ”Seihon spiller med både indlevelse og glød (…) sidder i kroppen længe efter rulleteksterne er løbet ud.” Cphculture


* * * * * ”rig på indsigt og forståelse (…) giver stof til eftertanke” Avisen

* * * * * ”en stærk oplevelse” Arbejderen

* * * * * ”eminent fotograferet - absolut anbefalelsesværdig” Kulturkongen

* * * * ”MEDRIVENDE OG REALISTISK” POLITIKEN


* * * * ”stilistisk overbevisende” CinemaZone

”RAMMER CENTRALT I DEBATTEN, SOM FØRES OVERALT I EUROPA” WEEKENDAVISEN

Læs mere om Mediterranea