CPH PIX kan stadig opleves

Københavns filmfestival CPH PIX er stadig godt i gang, og GLORIA deltager selvfølgelig med over 30 visninger. Her er et par appetitvækkere, og et par extravisninger.

Goodbye, First Love (Un amour de jeunesse)
Mia Hansen-Løve kan som få af sine kolleger skabe situationer og karakterer, der lever og overbeviser. Det understreger hun til fulde i sin tredje og seneste film, 'Goodbye, First Love', hvor instruktøren tager fat i et af fiktionens - og livets - mest universelle emner overhovedet: Den første, store kærlighed, og forlener det med en emotionel styrke, som får følelserne til at tindre.
Vises i GLORIA 28/4 kl. 21.30

Meteora
Skønheden er bogstaveligt talt blændende i Spiros Stathoulopoulos' film om en umulig forelskelse mellem en nonne og ung munk. Deres vaneprægede liv, de daglige ritualer og ikke mindst løftet om askese udfordres kraftigt, da de to får øjnene op for hinanden. Ved hjælp af signaler og flygtige møder nærer de deres spirrende forelskelse, alt imens de begge må stille spørgsmål til deres religiøse hengivenhed, efterhånden som de mere menneskelige lidenskaber griber fat i dem. Billederne af Thessaliens afsvedne sletter og det underskønne Metéora-kloster supplerer instruktøren her med animationssekvenser, der udvider den traditionelle ortodokse ikonografi til også at fortælle historien om en kærlighed, der er udspændt mellem himmel og jord, alt imens helvedet og alle dets pinsler lurer derunder.
Vises i GLORIA 29/4 kl. 21.30 - Mød instruktøren til denne visning

Trishna - extravisning
Den alsidige og produktive britiske auteur Michael Winterbottom bevæger sig ubesværet mellem genrer og trodser glædeligt de uskrevne konventioner. Nu har han atter kastet sig over en klassiker. Denne gang er det Thomas Hardys kanoniserede victorianske roman 'Tess of the d'Urbervilles', der står for skud. Heller ikke her tages forlæggets historiske ramme bogstaveligt, så Winterbottom gør fermt datidens Tess til Trishna, der lever i nutidens Indien. Hun spilles med glød og overbevisning af den altid seværdige Freida Pinto ('Slumdog Millionaire').
Vises i GLORIA 30/4 kl. 17.00

Black's Game - extravisning
Black's Game er en højspændt, tempopumpet og ikke mindst underholdende krimi fra Reykjaviks underverden af pushere. Stebbi er en ung, splejset fyr, der lander i spjældet efter en massiv brandert. Her støder han på en gammel bekendt, den pumpede Tóti med tusser alle vegne, som tilbyder ham en advokataftale, Stebbi ikke kan sige nej til. Dermed har han dog også sagt ja til et liv i evig gæld til Tóti og hans bagland, der viser sig at bestå af byens hårdeste kriminelle. Stebbi bliver på ingen tid hvirvlet ind i denne verden og viser sig - til trods for sine undseelige biceps - at være en udmærket slagsbror, der kan slå selv det største brød til plukfisk.
Vises i GLORIA 30/4 kl. 21.30

Miss Bala - extravisning
Unge, smukke Laura drømmer uskyldigt om at blive kåret som Miss Baja California (titlen 'Miss Bala' er et kækt ordspil på skønhedskonkurrencen, da 'bala' betyder kugle). Sammen med sin veninde Suzu pjækker hun fra skole for at deltage i konkurrencen, men de glamourøse aspirationer bliver skudt i sænk, da Laura bliver eneste levende vidne til en blodig natklubmassakre som resultat af et narkoopgør. Lauras tilstedeværelse får katastrofale følger, for da hun forsøger at fortælle en politimand om hændelsen, leverer han hende durk til bandens leder, Lino.
Vises i GLORIA 1/5 kl. 21.30

Billetter kan bestilles/købes online på www.gloria.dk eller reserveres på telefon 33 12 42 92. Reserverede billetter skal afhentes senest dagen før visningen. Se mere på www.cphpix.dk.