CPH PIX er i fuld gang

Københavns filmfestival CPH PIX er godt i gang, og GLORIA deltager selvfølgelig med over 30 visninger. Her er et par appetitvækkere:

Neighbouring Sounds
Den globale middelklasses frygt for social uro og vold bliver dissekeret med kirurgisk præcision i brasilianske Kleber Mendonça Filhos naboskabs-drama, der som en western udspiller sig på en enkelt gade - og hvor et privat vagtværn indtager en dobbelt rolle som både de gode og de onde. Handlingen centrerer sig om en rigmand, der ejer og udlejer de fleste af gadens bygninger, og Bia, en husmor til to små børn, der bliver holdt vågen nat efter nat af en arrig gøen fra naboens hund. Instrueret af Kleber Mendonça Filho, Brasilien.
Vises i GLORIA 19/4 kl. 21.30 og 27/4 kl. 16.45 hvor instruktøren er tilstede.

Nana
Det kræver ret meget mod at sætte en 4-årig pige i centrum for sin fortælling og måske endnu mere talent faktisk at lykkes med det. Sidste års Locarno-debutvinder, Valérie Massadian, besidder i høj grad begge dele og skildrer på helt usentimentalt vis barndommens instinktive verden. Den 4-årige Nana bor alene med sin mor i et afsides hus i udkanten af en skov. En dag Nana kommer hjem fra skole, finder hun huset tomt. Der er ingen forklaring på, hvor hendes mor er, eller hvorfor hun er væk, men Nana klarer sig fint; roligt fortsætter hun deres fælles rutiner. Instrueret af Valérie Massadian, Frankrig.
Vises i GLORIA 20/4 kl. 21.30

Atomic Age
To unge dandies begiver sig ud på en mytisk rejse til nattens ende, der fører dem til hjertet af Paris, hvor de tilbringer en nat langs Seinen. Cigaretter, læderjakker
med halsklud og vodka fra flasken. En skummel natklub tager imod dem, men indenfor er pigerne sværere at imponere, og som aftenen skrider frem, bliver deres skrøbelige venskab langsomt sat på prøve. Ånden fra Baudelaire, Rimbaud og The Stone Roses svæver som cigaretrøg over 'The Atomic Age'. Instrueret af Héléna Klotz, Frankrig.
Vises i GLORIA 21/4 kl. 17.00 og 26/4 kl. 21.30 hvor instruktør og producer er tilstede.

Elena
Russiske Andrei Zvyagintsev har lige siden debuten 'The Return' været godt på vej til at opnå mesterstatus på den internationale filmscene. Med 'Elena' er han nået frem. Det er et intenst og usentimentalt klassedrama, i mere end én forstand, om proletarkvinden Elena, der i moden alder og med moderat lidenskab har giftet sig med den sin tidligere arbejdsgiver Vladimir, men nu føler sig som en fremmed i deres fælles hjem.
Vises i GLORIA 22/4 kl. 17.00

Dark Horse
Med 'Happiness' fik den sorte satire sin nye amerikanske stamfader, og instruktøren Todd Solondz sit velfortjente gennembrud. Nu er han gået tilbage til udgangspunktet med 'Dark Horse' - der igen tegner et svidende, selvironisk portræt af middelklassens modløse mishag.
Vi følger Abe, et sørgeligt bløddyr af en mandsperson på nogen-og-tredive år, der har det fint med at bo hjemme hos sin mor og far, stadig på sit gamle barndomsværelse, hvor actionfigurer og The Simpsons-memorabilia stadig pryder indretningen. Forsøgsvis arbejder han i sin fars (en eminent fåmælt Christopher Walken) firma, men det meste af hans tid går med at scanne eBay for monsterdyrt samler-legetøj.
Vises i GLORIA 23/4 kl. 17.00

Poongsan
Den legendariske instruktør Kim Ki-duk har skrevet dette højspændte og højpolitiske drama og ladet det instruere af Juhn Jaihong, der debuterede med den ligeledes Ki-duk-baserede 'Beautiful' i 2008. Det er et makkerskab, der giver mening, for Jaihong kan i den grad kan sit kram, og mens man mærker forbilledet i historiens store linier, afslører detaljerne instruktørens selvstændige ideer. Fra først til sidst er 'Poongsan' neglebidende effektiv underholdning. Den handler om en ung navnløs mand, der lever af at smugle nordkoreanere hen over den hundefarlige demilitariserede zone - måske verdens allerfarligste stykke land at færdes i - ned til deres familier i Sydkorea. Stærkt forfulgt af sydkoreansk politi og nordkoreansk militær.
Vises i GLORIA 24/4 kl. 21.30

The Minister
Den franske transportminister, Bertrand Saint-Jean (Dardenne-stjernen Olivier Gourmet), vækkes midt om natten af et telefonopkald. En bus er forulykket. Med helikopter flyves han til ulykkesstedet for at tilse indsatsen og de tilskadekomne. Men vigtigst af alt skal han møde den hungrende presse, der kræver svar og handling. Med dette anslag føres vi ind i en hæsblæsende fortælling om moderne fransk politik. Som en fransk 'Borgen' får vi gennem den karismatiske og magtbegærlige minister, og hans altid tilstedeværende entourage af politiske rådgivere og spindoktorer, indblik i en politisk kultur, hvor der ikke er meget plads til hverken ideologi eller idealisme. Her overlever kun de kloge og kyniske. Instrueret af Pierre Schöller, Frankrig.
Vises i GLORIA 25/4 kl. 17.00

4:44 Last Day On Earth
Kultinstruktøren Abel Ferrara er tilbage i New York med et apokalyptisk kammerspil sat i en lejlighed på Lower East Side, natten inden verden går under. Her tilbringer et nybagt par (Willem Dafoe og debutanten Shanyn Leigh) deres sidste timer sammen med at følge tv-nyhederne, male, knalde og filosofere over tilværelsens nære ende. For hvad skulle man ellers lave? Og hvad betyder det hele egentlig, når man ved, at det er slut i morgen?
Vises i GLORIA 25/4 kl. 21.30

Billetter kan bestilles/købes online på www.gloria.dk eller reserveres på telefon 33 12 42 92. Reserverede billetter skal afhentes senest dagen før visningen. Se mere på www.cphpix.dk