Forpremiere - se den fremragende ‘Joe’ til halv pris på søndag

Endelig er Nicholas Cage tilbage i en god film, og i en god rolle, hvor han spiller fremragende. GLORIA disker op med hele 3 forpremierer på Store Biografdag nu på søndag d. 10. august, og viser ‘Joe’ kl. 14.30, 16.45, 19.00 til halv pris (henholdsvis kr. 37,50, kr. 40, kr. 42,50 pr. billet)

‘Joe’ er instrueret af David Gordon Green som formår at skabe et meget stærkt drama i stil med Winter’s Bone med kæmpe comeback til Nicolas Cage, der nu for en stund endelig har frigjort sig fra sine talløse roller i diverse actionfilm og vendt tilbage til de rødder, der i sin tid gav os film som ”Motorcykeldrengen”, ”Racing with the Moon”, ”Cotton Club”, ”Peggy Sue blev gift”, ”Arizona Junior” og ”Lunefulde måne” før kulminationen i 1995 med præstationen i Mike Figgis’ ”Leaving Las Vegas”, for hvilken han vandt en Oscar. ”Joe” byder desuden på endnu en særdeles bemærkelsesværdig præstation fra det nye stjernetalent Tye Sheridan, som fik fortjent opmærksomhed i Jeff Nicols' ”Mud” efter sin debut i Terrence Malicks ”The Tree of Life”.

Joe Ransom er en mand i sine bedste år, hård i filten og med næverne siddende løst. Han drikker hellere en genstand for meget end én for lidt. I dagligdagens trummerum aner man brudstykker af et forlist ægteskab, forsømte og forladte børn og forhold, der ikke har meget at gøre med romantik. Alligevel svæver der en uforklarligt charmerende aura omkring ham.
På trods af hans uansvarlige livsstil arbejder Joe døgnet rundt. Han kan ikke holde på et job længe af gangen og lige for tiden har han tjansen som sjakformand for et hold skovhuggere. Et job, der måske passer ganske godt til hans væsen og statur. Det er også her, at han en dag støder på den 15-årige Gary og hans uansvarligt alkoholiske far, Wade, da de søger arbejde. Joe indser hurtigt, at der ligger meget godt gemt i Gary - måske alt det, han ikke selv fik lukket op for - hvis drengen ellers kan slippe ud af farens dominerende og voldelige greb.
Inden længe er det helt tydeligt, at de to nærmest er en spejling af hinanden og mod alle odds fungerer de vældig godt i hinandens selskab, selv om især Joe ikke gerne vil indse det.
Filmen udspiller sig i sydstaterne, der emmer af både tab og håb. Voldsomme konflikter lurer lige under overfladen og da de bryder ud i lys lue, er både Joe og Gary nødt til at slippe deres greb og skride til handling. Om de vil det eller ej.

Læs mere om Joe