Se 'Under den samme himmel' på Hjemløsedagen

Drømmen om et bedre liv driver hvert år tusinder af afrikanere til Europa. Flere af dem lander i Danmark, ofte som hjemløse eller prostituerede. Alene i år har over 40.000 mennesker sat livet på spil for at nå fra Afrikas nordlige kyster til den italienske ø Lampedusa. Den 3. oktober 2013 døde mere end 300 ud for Lampedusas kyst.

Den nye danske dokumentar 'Under den samme himmel' af Ditte Haarløv Johnsen tager os helt tæt på de mennesker, hvis største drøm er at kunne leve et liv med værdighed. Kom i Gloria på Hjemløsedagen d. 17. oktober kl. 16-17.40 og se filmen efterfulgt af et oplæg om livet som migrant af den herlevende afrikanske og hjemløse immigrant John samt Q&A med en frivillig fra værestedet Grace og filmens instruktør Ditte Haarløv Johnsen. Vi fortsætter efterfølgende ude i foyeren, hvor Grace byder på te og kaffe og muligheden for at stille spørgsmål til både frivillige og brugere. Entré: 40 kroner.

Om filmen:
”Havet… det er ikke nogen lille ting. Der skete mange ting. Vi mistede håbet. Vi mistede håbet. Vi troede, vi skulle dø.” Seun Shoney, medvirkende og migrant.

Hvert år efterlader titusindvis af afrikanere deres familier og sætter livet på spil, når de forfølger deres håb og søger mod en bedre tilværelse i Europa. Håbet og længslen skildres i Ditte Haarløv Johnsens nye dokumentarfilm 'Under den samme himmel', der bevæger sig bagom mediernes overskrifter om illegale indvandrere og bådflygtninge. Med nedslag i afrikanske migranters rejse går dokumentaren tæt på de følelsesmæssige udfordringer, når mennesket vover alt i jagten efter et mere værdigt liv.

'Under den samme himmel' tager os med på rejsen fra deres hjemland igennem ørken og over havet op mod sammenstødene med den nordeuropæiske virkelighed, hvor forhåbninger og forestillinger må vige pladsen for realiteter og en daglig kamp for overlevelse.
I kystbyen Nouadhibou i det vestlige Afrika forsøger Harouna at overkomme sorgen over at have forladt sin kæreste og nyfødte søn tilbage i Mali, mens han søger efter en vej til Europa. I en italiensk interneringslejr venter illegale bådflygtninge bag tremmer på at komme videre. Efter at have overlevet bådturen over Middelhavet er Austin endt i Danmark, hvor han konfronterer tilskueren med den barske realitet som flaskesamler i det københavnske natteliv. Thelmas lykkelige genforening med sin mor i København overskygges af at skulle leve med en mor, der ernærer sig ved et andet erhverv end forventet og ensomheden ved at bo i et fremmed land.

Filmen vises i samarbejde med CPH:DOX, MICHAU+ og Bullitt Film.