Sidste bud

 
Kommer snart
Klaus Härö, Finland 2018, 95 min.
Medvirkende: Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Amos Brotherus m.fl.
Filmen vises med danske undertekster

Instruktøren bag den Golden Globe-nominerede og Oscar-shortlistede 'Fægteren' er tilbage med en varm og rørende feel good-film om ambitioner, valg i livet og sårede familierelationer.

Olavi er en ældre kunsthandler, der snart skal på pension. Olavi er en mand, som altid har sat forretning og kunst foran alt, inklusive familien. På en auktion fanger et gammelt maleri hans opmærksomhed. Olavi har en mistanke om, at det er meget mere værd end den lave startpris. Olavis instinkter vækkes, og han beslutter sig for at indgå en sidste aftale for at tjene nogle penge til pensionen.

På samme tid bliver Olavi kontaktet af sin datter Lea, som han ikke har set i årevis. Hun vil have ham til at hjælpe hende med sin teenagesøn, Otto. Olavi er først tilbageholdende, men ender med at arbejde sammen med sit barnebarn for at undersøge maleriets baggrund. Olavi skraber nok penge sammen til at købe maleriet, men da auktionshuset indser, at den oprindelige prisfastsættelse er en fejl, vender de sig imod ham.

For at opfylde sin drøm om at slutte på toppen, må Olavi nu konfrontere både auktionshuset og sin egen familiesvigt.

Premiere 7. nov. 2019
Filmen har premiere i GLORIA d. 7. november 2019