Looking for Exits

 
Tidligere vist
Kristoffer Hegnsvad, Danmark 2015, 61 min.
Medvirkende: Dokumentar
Filmen vises med danske undertekster

I frit fald fra en bjergtop med 240 km/t i en flyvedragt. En livsfilosofi omsat i en svimlende praksis af en meget modig kvinde. Når Ellen Brennan kaster sig ud fra en bjergtinde iført flyvedragt og med GoPro-kamera på hjelmen og frygtløst styrter mod jorden med 240 km/t, skal man selv være lavet af sten for ikke at blive rundtosset af hendes vovemod og dødsforagt. Ellen er en enlig kvinde i basejumpernes ellers mandsdominerede verden. En ekstremsport, hvor ens karriere typisk varer maksimalt 5-6 år. Men Ellen er mere end en usædvanlig atlet med nerver af stål på udkig efter adrenalin-kicks.

LOOKING FOR EXITS er et portræt af en kvinde, for hvem de svimlende flyveture i bjergene er et helt praktisk udtryk for et større livssyn, som journalist og instruktør Kristoffer Hegnsvad giver en cinematisk form i sin nye film. ‘Exits’ er nemlig ikke blot basejumpernes professionelle term for steder at springe ud fra. Det er også en vej ind i verden på ens egne præmisser, og den foregår i frit fald.

Filmen har premiere i Gloria den 24. marts 2016

* * * * * “Afsøger, hvad der egentlig udgør et menneskes lykke" Ordet

* * * * "En inciterende ****finger til det moderne livs monotoni" Soundvenue

* * * * "Undersøger i smukke, rolige omgivelser, hvorfor en livsglad atlet dagligt risikerer livet i Alpernes bjergtagende landskab" Filmmagasinet Ekko

* * * * "Berører det længselsfulde i os mennesker" Politiken

* * * * "Man imponeres over en ekstrem pige, der har valgt at leve livet på kanten" Out&About

"Et forrygende eksempel på dokumentarisme i det nye årtusinde" 16:9 filmtidsskrift