DEMENS FILM FESTIVAL I GLORIA

Taber du tit tråden? I uge 38 sætter Københavns Kommune fokus på demens i hele byen med henblik på at øge københavnernes viden omkring forebyggelse, udredning, hjælp og behandlingsmuligheder af demens. Over hele byen vil der i løbet af ugen foregå en række spændende aktiviteter, blandt andet en Demensfilmfestival.

I samarbejde med Københavns Kommune viser Gloria Biograf i løbet af uge 38 fire film, alle med relation til demens. Billetter koster kun 20 kroner og kan bestilles på www.gloria.dk

PROGRAM

AMOUR - Mandag d. 19.09.16 kl. 10.00
Kom og se den prisbelønnede franske film "Amour" i Gloria biograf mandag d. 19.09.16 kl. 10.00.
Filmen skildrer livet mellem det ældre ægtepar George og Anne, som pludselig forandres efter Anne får et slagtilfælde og i stigende grad får demenssymptomer. Filmen har både modtaget Den Gyldne Palme og en Oscar.
Bestil/køb billet: http://var.ebillet.dk/bpw/den/listarr.asp?orgno=167&sysno=3&catno=2&grpn...

MENNESKER BLIVER SPIST - Onsdag d. 21.09.16 kl. 19.00
Kom og se Erik Clausens film "Mennesker Bliver Spist" i Gloria biograf onsdag d. 21.09.16 kl. 19.00.
I 'Mennesker bliver spist' passer Herluf sit job som mekaniker, og når arbejdsdagen er slut, vender han hjem sig til sin hustru Ingelise. Sådan har det været i mange år, og rutinen har for længst overtaget ægteskabet og dagligdagen - kun afbrudt af datterens bryllupper - og nu står det tredje af slagsen for døren.
Herluf har dog større problemer end en ubeslutsom datter. Ingelise har en affære bag hans ryg, og på jobbet begynder han at glemme selv de vigtigste ting. Og en dag kommer Herluf ikke hjem, som han plejer. 
Instruktøren Erik Clausen fortæller inden filmen begynder om arbejdet med filmen og det vigtige tema demens.
Bestil/køb billet: http://var.ebillet.dk/bpw/den/listarr.asp?orgno=167&sysno=3&catno=2&grpn...

NØGLE, HUS, SPEJL - Torsdag d. 22.09.16 kl. 10.00
Kom og se Michael Noers film "Nøgle, Hus, Spejl" med Ghita Nørby i hovedrollen i Gloria biograf torsdag d. 22.09.16 kl. 10.00.
Dramaet 'Nøgle Hus Spejl' handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max. Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre svensk mand ind i lejligheden overfor.
Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.
Bestil/køb billet: http://var.ebillet.dk/bpw/den/listarr.asp?orgno=167&sysno=3&catno=2&grpn...

JEG ER STADIG ALICE - lørdag d. 24.09.16 kl. 10.00
Kom ind og se den prisbelønnede amerikanske film "Jeg er stadig Alice" i Gloria Biograf lørdag d. 24.09.16 kl. 10.00
I filmen 'Jeg er stadig Alice' begynder lingvisten Alice Howland pludseligt at glemme selv de mest almindelig ting. Først ignorerer hun det og forsøger at leve videre som respekteret universitetsprofessor, kærlig hustru til en succesfuld læge samt mor til tre ambitiøse børn.
Men da forglemmelserne bliver umulige at skjule, må Alice se sandheden i øjnene og opsøge hjælp. Det viser sig, at hun lider af Alzheimers syge, og dommen er brutal: Det kan ikke kureres, og Alice vil uundgåeligt miste sin evne til at huske. Nu må den højtuddannede kvinde sammen med sin familie lære at leve i nuet samt acceptere, at fortiden forbliver i fortiden.
Bestil/køb billet: http://var.ebillet.dk/bpw/den/listarr.asp?orgno=167&sysno=3&catno=2&grpn...

Se hele programmet for Demensugen her: http://demensraadgivning.kk.dk