Almanya

 
Tidligere vist
Yasemin Samdereli, Tyskland 2011, 97 min.
Medvirkende: Vedat Erincin, Fahri Yardim, Lilay Huser, Demet Gül, Aylin Tezel m.fl.
Filmen vises med danske undertekster

Åben Skole er et tilbud til de københavnske folkeskoler. Filmen vises d. 6/3 og 22/3 2019 kl. 10.00. Tilmelding sker på info@gloria.dk efter "først til mølle"-princippet.
Efter at have arbejdet i 45 år i Tyskland som tyrkisk gæstearbejder, fortæller Hüseyin Yilmaz sin familie, at han har købt et hus i Tyrkiet og ønsker at alle i familien skal tage med ham tilbage for at være med til at renovere huset.
Familien er ikke begejstret for idéen og en ophedet diskussion følger. Det gør ikke situationen roligere at Hüseyins barnebarn Canan meddeler at hun er gravid og faderen er hendes engelske kæreste, som familien aldrig har mødt.
For at trøste sin 6-årige fætter Cenk, som blev drillet på sin første skoledag for at være en ”fremmed”, fortæller Canan ham den fantastiske historie om hvordan og hvorfor de alle endte i Tyskland, selv om de ikke er tyskere.
De tager med på en rejse tilbage i tiden til et forunderligt sted, hvor en lille tyrkisk familie opdagede et land, som var beboet af blonde kæmper, som spiste grise, hvor man gik tur med store rotter i snor, hvor vand blev kaldt for Coca-Cola, hvor man tilbad en lille træfigur på et kors og hvor alle talte ”gibberish”- et land som blev kaldt Almanya.
ALMANYA – VELKOMMEN TIL TYSKLAND er blevet en international publikumssucces og vandt blandt andet Sølv Lola for bedste tyske Film og Lola for bedste manuskript samt publikumspriser på festivaler i Odessa, Chicago og Toronto.

Åben skole
Filmen vises i samarbejde med Åben Skole d. 6/3 og 22/3 2019 kl. 10.00. Tilmelding sker på info@gloria.dk efter "først til mølle"-princippet.